Климатици в Пловдив

Климатици пловдив

Климатици в Пловдив

С настъпването на лятото и покачването на температурите, се покачва и търсенето на климатици в Пловдив и региона. В днешно време климатикът заема  важна част  в бита на хората. Почти не се намира дом без климатик, което затвърждава тенденцията за покачване на продажбите, при фирмите занимаващи се с търговия на климатици и предлагащи услуги по техния монтаж и поддръжка.

С навлизането на новите технологии, производителите на климатици и климатични системи стават все по-изобретателни, както в дизайна, така и в техническите параметри. С течение на годините, климатиците се разделят на наколко групи, като в зависимост от нуждите и предпочитанията на клиентие се появяват и различни и иновативни решения. Инверторните климатици навлязоха трайно на пазара, като поетапно дори замениха обикновенните. Инверторните климатици предлагат по-ниско потребление на електрическа енергия, което ги нарежда на челните места в класациите по предпочитани от домакинствата уреди за охлаждане и отопление.

иверторни климатици Пловдив

На пазара в Пловдив са вече и най-новите модели климатици, на познатите ни вече марки, предлагащи още по-добри параметри. Тази нова група климатици се наричат Хиперинверторни климатици. Те предлагат още по-добри параметри за икономия на електрическа енергия, което несъмнено ще доведе до ръст в продажбите им. Не на последно място е и дизайна на климатиците. Съществуват различни разработки на иновативен и удобен дизайн, включващ всички необходими екстри. Интересно решение в дизайна е например създаването на ъглови вътрешни тела на климатиците, което позволява по-функционално поставяне и отлично вписване в интериора на модерния дом. Другите екстри като цветни дисплеи и музикални функции, само допълват това разнообразие в марките и моделите на водещите производители. Сред новите модели е допълнена и друга важна екстра, позволяваща пречистване на въздуха в помещенията. Обърнато е внимание на още един не маловажен проблем, касаещ външните тела на климатиците, а именно издръжливостта в зимни условия. Технологичните изменения позволяват на днешните климатици да работят безпроблемно на все по-ниски температури, без това да влияе на качеството на отопление вътре в дома.

хиперинверторни климатици в пловдив

Фирми предлагащи климатици в Пловдив

Все повече компании продаващи климатици в Пловдив и областта предлагат цялостни решения за климатизация на цели сгради. Това е модерно, но в същото време и практично решение за жилищата, намиращи се в райони на Пловдив, където не съществуват инсталации на топлофикация. В районите с вече съществуваща инсталация на топлофикаця пък, много от домакинства я заменят с  климатиците, тъй като това ги прави независими и самостоятелни в консумацията на топлинна енергия.

Едно от важните предимства на климатиците и климатичните системи е това, че те са екологично съобразени и не изпускат вредни емисии, като топлофикационните дружества и отоплението с твърди горива. А за да са още по достъпни иновативните системи за климатизация на домовете, вече е във ход и отпускането на средства по програмите за енергийна ефективност. Това ще позволи на много домакинства да подменят своите съществуващи климатици, с нови такива, или пък на цели жилищни кооперации и блокове, да ползват новите решения за цялостна климатизация и модернизация на своите домове. Тенденцията е за ръст в инсталирането  на климатични системи, както в новопостроените, така и във вече съществуващите сгради.

Пловдив е на второ място по замърсяване на въздуха и климатиците в Пловдив биха решили този основен проблем.


Позвъни