Как да изберм климатик за дома?

Как да изберм климатик за дома?

Климатици

В днешно време вече използваме климатиците не само за охлаждане през дългите и горещи летни дни , но и за отпление през студените зими . В България за последните 10 години се увеличил броя на климатиците с цел отопление на нашите домове или офиси, все пак според проучванията отоплението с климатик е в пъти по евтино от стандартоното до преди години у нас начин на отопление с акумолиращи печки или радиатори от маслен тип.

Как да изберем климатик за отопление ?

Първото и най важно нещо за един климатик е той да е икономичен ,за да не плащаме големи сметки за електроенергия през отплителния сезон, а през лятото когато той работи на охлаждане. За да си спестим главоболията след пулочаването на сметката за елеенргия трябава да се посъветваме с квалифицирани лица за избоара на климатик , който могат да ни обяснят каква необходима мощност ни е необходима за да сме на топло и с пълни джобове през зимата. В последните 5 години на пазара у нас се предлагат все по икономични модели климатици с добри показатели (COP) енргиините класове който Европейски съюз е одобрил са А++ на охлаждане и А+ на отопление. Но това не пречи ние да намерим и климатици с по добри показатели. От доста време навлязоха и японските климатици на нашият пазар било то нови или втора употреба. Производителлите като Mitsubishi,Daikin и Toshiba  се надпреварват кой да направи все по икономичен климатик .

  1.  Необходимата мощност за отопление на помещение 15 кв.м. с стандартна височина и един стандартен прозорец. Изчислява се кубатурата на помещението и в случая е 38 кубика на един квадрат прозорец се добавят 5 кубика ,сега нашето помещение е 48 кубика. За един кубик пространство е необходима енергия от 60 вата за отопление. Необходимата мощност на климатика за това помещение е 3000 вата или 3kw. Тази мощност на отопление притежават всички климатици (девятки) както ги познаваме .
  2. Разхода на електроенергия необходим за производството на отопляваща енергия . На инверторните и хиперинверторните климатици им е необходима доста по малко ел. енергия за да произведат топлинна енергия. За да разберем ефективноста на един климатик се изчислява отдаванта енергия делено на консумираната СОР ,ако един климатик пройзвежда 3 kw еенргия и консумира 1 kw то тогава неговият СОР е 3.

Хиперинверторни японски климатици

Японските климатици като Daikin ,Mitsubishi, Toshiba,National,Sharp,Sanyo и Hitachi правени за вътрешния пазар на Япония са с големи показатели на СОР , страната толерира подмяната на климатиците по домовете и офисите в Япония с климатици от висок енергиен клас , с цел упазване на околната среда. Това води до демонтажа на климатици от също не лош клас . Ние в Пловдив започнахме внос на климатици от Япония преди доста години с цел и нашите клиенти да могат да се насладят на климатици от висок клас на ниска цена.

Климатици втора употреба
Климатици втора употреба

 Смартклима Пловдив предлага климатици от Япония вече 5 години ,за тозипериод имаме стотици доволни клиенти който предпочитат Японски качествен климатик ,дори и втора употреба пред климатици от Китай, но в последните 2 години се наблюдава ръст в пройзводство на качествени климатици и от Китайските пройзводители като Gree, Chigo,Aux, и Midea.

Климатици Пловдив
Китайски климатици Пловдив

Вече спокойно можем да си позволим инверторни климатици на добри цени с нисък  разход на електроенергия. Ние предлагаме климатици в Пловдив на атрактивни цени ,предлагата от нас услуга за безплатен оглед помага на карайния клиент да остане максимално доволен от климатика закупен от Нас.

За климатици в Пловдив ,обадете се на тел. 0896 325 400


Позвъни