Климатици втора употреба – част 1

Климатици втора употреба

Климатици втора употреба – част 1

Климатици втора употреба набират популярност още в началото на деветдесетте години. Поради ниската покупателна способност на българите в онези времена, много от стоките втора употреба, внесени от други страни се продаваха светкавично. Климатиците втора употреба също набраха широка популярност тогава, защото в тези дни бяха стока, която повечето хора не можеха да си позволят да закупят чисто нова. В течение на годините, пазарите започнаха да се стабилизират и електроуредите да поевтиняват значително, но това не попречи на тази група стоки втора употреба да продължат да бъдат предпочитани от широк кръг от хора. Появяваха се все повече фирми, които предлагаха този вид стоки.

климатици втора употреба
Постепенно с годините , климатикът като уред за домашна и промишлена употреба, се превърна от лукс, в необходимост. В наши дни почти не съществува жилище, промишлен цех, учреждение, офис, магазин или склад, във който да не е поставен поне един климатик. Това се дължи на удобството, което тези уреди предоставят. На първо място са предпочитани, защото те предлагат мултифункционалност, т.е. това са уреди за охлаждане и отопление. Хората ги ползват през летния сезон, когато температурите са доста високи и горещината е нетърпима. Много бързо климатикът замени вентилатора като уред, защото климатикът поддържа определена температура, според личните предпочитания, а вентилатора просто завърта горещия въздух в помещението, но без разхлаждащия ефект на климатика. Както споменахме вече Климатиците са мултифункционални или мултисезонни, което ги прави предпочитани и през зимния период. Това е така защото предлагат ниска консумация на електрическа енергия, екологичност и практичност.  Предпочитани са също, защото домът остава чист, няма сажди, както при отопление с твърдо гориво, не се налага постоянното обслужване, също така поддържа постоянна и приятна температура в помещението.

 

Климатици втора употреба – качество и цена

 


Климатици втора употреба
Безспорно предимствата са много, но защо хората все още предпочитат да закупят климатик втора употреба? На този въпрос може да се отговори по много начини, но несъмнено една от главните причини е цената. Фирмите предлагащи климатици втора употреба са много, тъй като тази стока все още не е понижила значително цената си, поради функциолността си. Климатиците втора употреба са също така разнообразни по отношение на марки и модели, както и новите такива. Предимството в това обаче човек да си закупи климатик втора употреба е това, че цената му е двойно по-ниска, от един нов такъв, който би бил същата марка или модел. Това дава възможност на бъдещия потребител на климатик втора употреба, да избере модел спрямо своите лични предпочитания, който да бъде с много добри параметри за мощност и икономичност, на една много практична цена, а дори и с гаранция.

Например ако човек има определена сума пари, с която разполага за климатик, на пазара може да намери нови климатици с определени параметри, които ще са например инверторни. Но ако вземе решение да закупи климатик втора употреба, той ще плати същата цена като тази на новия инверторен климатик, но ще може да си закупи хиперинверторен климатик втора употреба, който ще бъде с много по-добри параметри за икономичност на електрическа енергия, с по-добри параметри за екологичност или дори с по голяма площ на охлаждане и отопление.


Позвъни