Климатици за отопление

климатици

Климатици за отопление

Отопление с климатик

В началото климатиците са се използавли само за охлаждане на помещенията ,но от средта на деведесетте години се пройзвеждат климатици и за отопление на помещенията , в България този тип отопление започна да измества до скоро познатите  ни уреди ,като печки на дърва,нафта и електрически . През последните десетина години хората в страната започнаха малко по малко да се ориентират към новият вид отопление ,а именно климатиците. В началото на пазара се предлагаха конвенционални климатици на сравнително добри цени между 700 и 900 лв. и инверторни от 1500 до 5000лв. В последствие се започна вноса на климатици втора употреба от Япония на сравнителни добри цени .

Конвенционални климатици

Отоплението с конвенционален климатик преди десетени години беше най доброто решение за всяко домакинство , на сравнително добра цена за закупуването на климатика се постигаше отптлние на помощенията но за сметка на електричеството което харчат и да не забравяме момента че самите конвеционални климатици работят добре до минус 5,6 градуса външна темеперетура.Но въпреки това повечето домакинства разполагаха с един или повече климатици от този тип. В последствие цените на климатиците от инверторен тип започнаха да падат , доката не се изравниха до тогавашната цена на конвенционален тип.От две години има забрана за внос на конвенционални климатици наложена от Евепропейския съюз с цел подобряване разхода на електричество , сега на пазара се срещат пак два типа климатици инверторни и хиперинверторни климатици.

Инверторни и Хиперинверторни климатици

Климатиците от инверторен тип се различават по доста харектиристики от до скоро познатите ни конвенционални климатици.Първата и най важна разлика е консумацията на електроенергия ,разлика от около 30 до 50 % по нисък разход  в  режими на отопление и охлаждане. Втората но не по важност разлика е робота до по ниска темперетура до около минус 15 градуса и третата нивата на шум на вътрешното и външно тяло. Всеки е имал неодобоството от шумящ климатик дали своя или на някой съсед ,всички сме преживяли нетърпимото усещане. В последните две години цените на инверторни климатици спаднаха рязко надоло , в момента можем да намерим инверторен климатик за около 650 лв. ,но китайски от най нисък клас който не би предложил нещо много по различно от досегашния ни обикновен климатик. За тази цел гигантите в пройзводството на климатици като , Daikin, Mitsubishi,Toshiba,Fujitsu,Panasonic направиха свойте по евтини серий климатици на цени от 900 лв.Но имам и по добър тип климатик като хиперинверторния. Тук вече ще ги разгледаме по отделно за всяка марка климатици. Какво предлагат и на какви цени.

Daikin – предлагат хипер инверторни климатици на цени от 1600лв. който предлагат отпление до минус 25 градуса при нисък разход на електроенергия с до 30 % по нисък от по евтиния вариянт инверторен  климатик.

Mitsubishi – при този пройзводител цените започват от 2000 лв. при същите показатели както при първия пройзводител ,но с разлика в нивата на шум на климатиците ,все пак най тихият климатик е именно на този пройзводител.

Toshiba– първите пройзводители с двойно роторната технология на компросеротите който дават повече отполнителна енергия за по ниска консумация , при този пройзводител цените започват от 1800 лв. за по високия си клас климатици.

Fujitsu и Panasonic – Разглеждаме ги заедно защото двете корпораций взаимставт технологията си една от дръга ,компресорите на мошите са еднакви разликите са само в дизайна и електрониката на климатиците.При тях цените започват от 1500 лв. ,но при по скъпите модели са наблюдават разлики като допълнителни екстри който предлагат.

Можете да разгледате нашите предложения тук. 

 

 


Позвъни