Климатици

климатици

Климатици

Климатиците и ежедневието

Климатици! Вече неизменна част от нашето ежедневие и несъмнено ще са такава още дълги години. В днешно време трудно си представяме живота без тах, защото създават комфорт и удобство, както през лятото, така и през зимата. Съществуват множество интериорни решения от нормални до изтънчени дизайни. Това поражда разнообразие в модели и цени.

Производители и промоции на климатици

Производители на Климатици
Производителите на климатици бележат ръст в производството и продажбата им. Климатиците са особено търсена стока през лятото, защото последните години промените в климата станаха все по-резки – от студено зимно и влажно време буквални за седмица две климата се преобръща и се настанява трайна горешщина. Не случайно търгоските вериги правят примамливи оферти и невероятни промоции точно през пролетно летния сезон.Разбуира се различните видове и класове климатици се предлагат в различни ценови диапазони.

Видове климатици

Климатиците се разделят на няколко вида основните от тях са: стандарни, инверторни, хиперинверторни, преносими и прозоречни. Но както всички други електроуреди, така и климатиците се разделят по класове на енергоспестяване.

Стандартните климатици.

Те са нормални по мощност и стандартни по клас, много популярни и на добра цена. Почти всяко домакинство е имало или все още притежава такъв климатик. В зависимост от бюджета този както и другите видове климатици могат да бъдат както с едно, така и с няколко вътрешни тела. Разбира се това зависи и от мощността на външното тяло, където се намира и една от най-важните части на климатика, а именно компресора. Обикновените климатици се отличават с по-висока консумация на енергия, но затова пък са и с по-ниска цена.

Инверторни климатици.

Инверторните климатици са климатици от ново поколение, които са със средна цена и са изключително енергийноефективни. Тази ефективност се дължи на компресора от ново поколение, който позволява употреба на малко енергия и отдаване на голямо количество енергия вътре в помещението. Тази климатици също са разделени на класове по енергийната си ефективност. Разбира се колкото е по висок класа на енергийна ефективност, толкова по-малко енергия употребяват тези климатици, а също така са и по екологични за околната среда.

Хиперинверторни климатици

Хиперинверторни климатици
Хиперинверторните климатици са климатици от ново поколение. Тази иновативна техногия е едно от най-екологичните решения на пазара на климатици. Те са изключително икономични на електроенергия, което се дължи на един от най-висоите класове на екологичност и икономичност – клас А++. Тези климатици опеделено са хит на пазара защото хората се стремят непрекеъснато да оптимизират семейния си бюджет, а както всички знаем електроенергията е едно сериозно перо във всяко домакинство.
Съществува и един друг вид климатици – преносимите.
Преносимите или още наричани – мобилни климатици, са едно добро решение, в случаите когато е невъзможно да се монтира друг вид климатик. При този вид климатици характерното е, че всичко е в едно – външно и вътрешно тяло. За поставянето им обаче е необходимо да се направи отвор в стената или прозореца за отвеждане на топлия въздух и да се осигури място за тръбичката отвеждаща конденза. Това решение не е енергоспестяващо, те са с клас Б на икономичност и екологичност.

Прозорените климтици

Те са климатици, които се монтират на прозорец. Не са енергоспестяващи и екологични, както новите видове.

Ако искате да разгледате нашите климатици кликнете тук


Позвъни