Коя марка климатик да си купим?

Коя марка климатик да си купим?

Коя марка на климатик да изберем?

Във връзка със замърсяването на въздуха, глобалното затопляне, климатици вече не са просто лукс. Сега те са неразделна част от нашият дом или кола, горещите летни дни или студените зимни вечери . Ако решите да си купите климатик,не се колебайте да изплозвате съветите на квалифициран персонал. Ние сме готови да ви помогне в избора на климатик, като Ние знаем за тях почти всичко. В тази статия ще се фокусираме върху разновидностите на климатиците,  как всеки от тях роботи в домшна среда.

Принципа на работа на климатика
Принципа на работа на  климатика е посредством топлообменици и преминаващото през тях количесвто хладилен агент(фреон) се трансформира топлинната енергия. Когато фреонът е под ниско налягане той е в газообразна фаза и отдава ниска темперетура , в този момент въздухат преминаващ през топло обменника на вътряшното тяло на климатика бива охладен до около 5 градуса и постъпва в помещенито. За да се ускори този процес на топлобмен между въздуха и фреона е нужен компресор. За да бъде възможен процесът на изпарение фреонат трябва постъпи под високо налягане в кондензатор от който фреонът да отдаде част от топлината си и след това да постъпи към ниско. За да се получи това съставните части на един климатик са (изпарител,кондезатор,компресор) и вентилатори който да спомогнат преминаването на въздух през топлообменниците.

Видовете климатици използавни за дома са конвенционални и инверторни,като инвертоните са два АС напрежение DC напрежение. През последните години индустрията в опазване на околната среда и намяляне на вредните емисий при производство на електроенергия ,пройзведоха и пуснаха на пазара все по икономични климатици или тъй наречените хипер инверторни климатици.

климатициХипер инверторните климатици не са новост при Японски те пройзводители като ( Daikin,Mitsubishi,Toshiba,Fujitsu,Sharp,National,Sanyo и Hitachi) изискавнията към пройзводителите за японския пазар е климатиците да са от най висок клас енергоспестяващи.

Що се отнася до цените, силата и качеството на климатиците те могат да бъдът разделени на три категории:
– На първо място “Елит” Категорията включва климатици произведени от японски компании; те отговарят на всички съвременни потребителски характеристики включват защита и самодиагностика система;
– Втората категория включва климатици (средна класа) на европейските и японските производители, тази техника е доста надежден и има разумна цена (идеалното съотношение на цена и качество); Ако сравните тези устройства с “елит”,  разликата е малка с по-кратък срок гаранция за високо равнище на шума и други малки разлики.
– Третата категория включва най-евтините климатици, които са произведени от корейски, китайски и други производители. Заслужава да се отбележи, че разликата между първата и втората група на климатиците е незначителена; Говорейки за тази категория , цената на  тази техника има значително разминаване.

Категория климатици “Елит”

Daikin – един от най-добрите жилищни климатици в настоящия момент. Независимо от факта, на конкретните разлики той е над други марки в тази категория, но според някои параметри все още превъзхожда конкуренцията. Този климатик е с подобрено качеството на компонентите (електроника, компресори, пластмаси и т.н.) Освен това, климатиците Daikin е с най-напреднала самодиагностика на система за защита, това е гарантира да работят до – 35 ° C.

Mitsubishi Electric – е климатизирана и хармонично съчетават висока ефективност и тиха работа. климатици Mitsubishi Electric имат специална функция, която ви позволява да се възстанови работата, в случай на прекъсване на захранването (Power колебания), това допринася за по-специален предавател, вграден в тях. В тази техника, няма традиционните филтри, които се използват на мястото на филтър антиоксидант, който защитава тялото от неблагоприятни фактори на околната среда.

Fujitsu надеждна, висококачествен климатик, не отстъпват по производителност на своите връстници. Този тип оборудване за охлаждане може да се охлади няколко стаи. Може да се намери под следните търговски марки: General Fujitsu, Fujitsu General и Fuji Electric. Той се движи в Тайланд, Китай и Япония.


Позвъни