Монтаж климатик

Монтаж климатик

Необходимия уред – климатик

Климатика е иновативна система за отопление и охлаждане и в течение на годините е навлязъл в онази група уреди, които смятаме за уреди от първа необходимост, каквито са готварските печки, хладилниците,бойлерите и др. Днес имаме широко разнообразие от модели, предлагащи всякакви екстри и функционалности. Разнообразието е и във формите, размера и не на последно място естеството на употреба, или иначе казано употреба в домашни или промишлени условия. Тук ще се спрем на климатиците използвани в домашни условия и по-точно:

Монтаж климатик

“Монтаж климатик” е една от предпоставките за по-нататъшната безпроблемна употреба. Едно от най-важните условия, климатика да работи правилно, е точно това той, да буде монтиран правилно. Сега почти всеки магазин за продажба на електроуреди,било то голям или малък, печелят своите клиенти с безплатен “монтаж климатик”, също така на пазара съществуват и оферти за монтаж, който е включен в крайната цена. Най –важното в случая е “монтаж климатик” да се извърши от компетентно техническо лице, или най- добре от сертифициран сервиз, защото монтажа на климатик е обвързан с неговата гаранция. Поради тази причина, когато си купувате климатик, обикновено продавача ви попълва гаранцията и ви обяснява, че монтажът трябва да бъде извършен от фирма обвързана със самия магазин или сервиз към самия магазин, за да може да се възползвате от гаранцията, а ако вие откажете и решите да намерите собствена фирма за монтаж или пък решите да направите това сами, то гаранцията в повечето случаи отпада, поради високия риск от грешка при монтажа. Нашия съвет е разбира се да се възползвате от предложената услуга, за да си спестите куп неприятни изненади, които могат да възникнат в следствие на некачествен монтаж, като например неволно изпускане на фриона, неправилна регулация и нивелация, което би довело до неприятен шум и още много други.

Защо това е така ?

Както по горе споменахме, “монтаж климатик” е най-важната стъпка за неговата безпроблемна и дългогодишна работа. И така в други наши статии сме споменавали че климатика се състои от два основни компонента – външно тяло и вътрешно тяло. Във външното тяло се намира компресора и във вътрешното електронната част за управление, някои датчици, както и перки. Важното при “монтаж климатик” ще опишем в няколко точки.
Външно тяло:

монтаж климатик
монтаж климатик
  • Мястото -Тук ще ви дадем съвет да поискате предварителен оглед, защото мястото което вие мислите за добро за поставяне на външното тяло, може да се окаже неподходящо.
  • Тръбен път – бъдете подготвени, че ще бъде пробита дупка във вашата стена за да се свържат външното и вътрешното тяло
  • Бандажна лента
  • Вакуумиране на тръбите
  • Запълване на дупките след монтажа на климатика с монтажна пяна или друг материал.

Вътрешно тяло:

монтаж климатик
монтаж климатик
  • Определяне на мястото на вътрешното тяло – много важно условие за добрата работа на климатика ви.
  • Лента за скриване на кабела
  • Кутия за прикриване на тръбите достигащи вътрешното тяло – ако решите да си слагате такава кутия трябва да се направи по време на самия монтаж на климатик, защото после би било невъзможно.

Надяваме се да сме били полезни.

Ако искате да разгледате нашите климатици, КЛИКНЕТЕ ТУК!
Ако искате да разгледате нашите услуги, КЛИКНЕТЕ ТУК!


Позвъни