Профилактика климатик – Какво представлява ?

Профилактика климатик – Какво представлява ?

Нашият климатик

И така, вече имаме климатик, който ни служи вярно и безпроблемно. В зависимост от това какъв сме избрали , вече използваме всички негови екстри, радваме се на блажена прохлада в горещите летни дни и нощи, а също така се наслаждаваме и на мека и приятна топлина в студените зимни дни и още по-студени нощи. Убедили сме се във всички ползи на нашия невероятен уред и се радваме на това, че просто с натискането на един бутон, без никакви допълнителни усилия променяме климата в дома си. Но както знаем от опит, всяко нещо, без значение дали е уред, недвижимо имущество или дори живо същество, се нуждае от поддръжка, почистване и грижа. Нашият климатик не прави изключение. Още в магазина, а после и при монтажа ни дават подробни указания как да се грижим за чистотата на климатика и най-вече на филтрите на климатика, но също така ни дават и стикер с телефони, за да може да им се обадим при проблем или когато дойде време за “профилактика климатик”.

Профилактика климатик
Профилактика климатик

Профилактика климатик

Профилактиката климатик – е не по-малко важна от самия монтаж или пък от гаранцията. Когато техниците дойдат на монтаж, наред с обучението за употреба ще ви обяснат, за задължителната “профилактика климатик” в гаранционния срок, т.е при някои фирми дори това е пуснато в промоционалната цена. Съответно когато гаранционния срок изтече вие сами ще трябва да организирате профилакта на климатика. Повечето хора продължават да работят със фирмата правила и гаранционната профилактика, дори след като гаранцията изтече. Важно е да споменем, че профилактика се прави на всеки шест месеца. Най-бобре е тя да бъде организирана преди летния и преди зимния сезон, за да сте напълно спокойни в месеците когато вашият климатик ще работи постоянно.

Как се прави “профилактика климатик”.

Профилактика климатик | SMARTKLIMA
Профилактика климатик | SMARTKLIMA

В общи линии, след като вече ползвате климатик, вие ежеседмично правите една повърхностна профилактика на филтърната система и почистване на прах по капаците. Но професионалната профилактика включва много обстойна проверка на всички функции и ситеми на вашия климатик. Профилактика на климатик се прави като се разглобява почти цялото вътрешно тяло, почиства се посредством изчеткване металната част, със специални препарати и изключително внимателно, защото там се намират и доста датчици. Само специалистите знаят как да направят “профилактика климатик”, без да повредят някоя от важните негови части, за да работи безотказно дълги години. И така във вътрешното тяло на вашия климатик всичко отново свети и е като ново, наред е външното тяло. Обикновено хората които идват да направят профилактика на климатика ви разполагат със специални уреди за замерване, според тяхните показатели, техниците предприемат добълване или подмяна на фреона. Това разбира се не всекъ път е необходимо, нопри всички положения вие няма как да разберете, преди да повикате техниците които ще направят профилактика на вашия климатик. Едно нещо е сигурно и то е , че ако по някаква причина решите да пропуснете профилактика на климатика си, а в същото време се налага да му се допълни фреон, то със сигурност вашия климатик няма да работи правилно, няма да работи на пълния си кашацитет и съществува огромен риск от повреда.

Ако искате да разгледате нашите климатици, КЛИКНЕТЕ ТУК!
Ако искате да разгледате нашите услуги, КЛИКНЕТЕ ТУК!

Профилактика климатик | SMARTKLIMA PLOVDIV
Профилактика климатик | SMARTKLIMA PLOVDIV

Позвъни